Пратите нас и на :

О ФЕСТИВАЛУ

Прво издање Дукафеста одржано је 2008. године, као једнодневна ревија студентских филмова са факултета из Србије и Босне и Херцеговине.

Већ наредне године студенти драмског одсјека Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци основали су Удружење грађана KРОВ (Организација за подстицај и развој културе и умјетности) и у сарадњи са Академијом умјетности организовали међународни фестивал студентског филма Дукафест 2009, који је постаје манифестација такмичарског карактера.

Фестивал дођељује награде за најбољи играни филм, најбољи документарни филм, најбољу режију, најбољу монтажу и најбољу камеру.

Поред пројекција, дио нашег програма чине филмске радионице за све студенте и посјетиоце фестивала, а предавачи су професионалци и етаблирани регионални филмски ствараоци. Такође, важан дио фестивала је и музички програм који се одвија након цјелодневних пројекција и на којима посјетиоци могу упознати младе, али већ афирмисане бендове нашег региона.

Идеја фестивала је промоција студентских филмова и аутора којима су овакви фестивали почетни корак у каријери и могућност да упознају колеге и професионалце из филмског свијета.

Све пројекције и филмске радионице на Дукафесту су бесплатне.

Посљедње издање фестивала одржано је 2013. године, а након пет година паузе враћамо са намјером да будемо још бољи и квалитетнији.