Пратите нас и на :

Дукафест се враћа!

Послије пет година паузе Дукафест се враћа!  У организацији Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци и УГ Кров, а уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске и Града Бања Лука те уз главног спонзора М-тел БиХ, фестивал ће ове године бити већи и јачи него икад!

21.11. - 24.11.

УЛАЗ СЛОБОДАН

Дукафест је настао у помен Душку Дукићу “Дуки”, трагично настрадалом студенту филмске и телевизијске режије на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци. Фестивал је покренут на иницијативу његових пријатеља, такође студената на Академији умјетности. Фестивал је назван у Дукино име.

Прво издање “Дукафест 2008” је био једнодневна ревија студентских филмова са факултета из Србије и Босне и Херцеговине. Од 2009. године студенти драмског одсјека Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци су основали удружење грађана КРОВ (Организација за подстицај и развој културе и умјетности) и у сарадњи са Академијом умјетности организовали међународни фестивал студентског филма “Дука Фест 2009” који је од те године такмичарског карактера. Фестивал додјељује награде за најбољи играни филм, најбољи документарни филм, најбољу режију, најбољу монтажу и најбољу камеру.

ДЕТАЉНИЈЕ

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Програм фестивала

За све информације, контактирајте нас..

    Име и презиме
    Email Адреса
    Ваша порука

* Обавезна поља